Кюфтенца от полента с наденица и доматен сос

30/10/2017
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаИноватор316868713
"Ако от кухнята се носи божествен аромат, значи на котлона къкрят кюфтенца от полента с наденица и доматен сос "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо89
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • царевичен грис - 80 г за полента
  • яйца - 1/2 бр.
  • пармезан - 40 г
  • масло - 15 г
  • наденица - 500 г телешка сурова
  • доматен сос - 600 мл (овкусен с босилек)
  • лук - 1 глава малка
  • зехтин - 4 с.л.
  • бульон - 270 мл гъбен
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте гъбения бульон в съд на котлона. Когато заври, намалете температурата и добавете на тънка струйка царевичния грис, като бъркате непрекъснато.

Бъркайте до сгъстяване (около 10 минути) на слаба температура. Отстранете от котлона, добавете пармезана и маслото и разбъркайте хубаво.

Оставете да поизстине и добавете яйцето, като разбъркайте хубаво до усвояването му от сместа. След като поизстине, оформете малки топчета от полентата.

Извадете вътрешността на надениците и ги нарежете на хапки. Обелете и нарежете лука на ситно. Загрейте зехтина в голям, дълбок тиган на котлона на умерена температура.

Запържете нарязаните парчета наденица за около 5 минути. Добавете лука и пържете, като разбърквате, още около 5 минути.

Прибавете доматения сос, овкусете със сол и черен пипер и оставете соса да къкри на слаб огън за около 20 минути.

Към края на готвенето добавете топчетата полента, захлупете с капак и гответе на слаб огън още около 10 минути.

Адаптирано от pep-4o.blogspotподобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар