Прясно зеле с наденица на фурна

30/10/2017
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаИноватор324869123
"Само ако знаете колко е вкусно, въобще няма да стоите пред компютъра, а ще тичате към магазина за наденица "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 095
  • Преглеждания за месеца220
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • наденици - 500 г телешки сурови
  • зеле - 800 г прясно
  • картофи - 200 г
  • червен пипер - 1 с.л
  • домати - 400 г настъргани пресни
  • олио - 50 мл
  • дафинов лист - 2 - 3 листа
  • ким - 1 ч.л.
  • лют сос - 1 ч.л.
  • бульон - 500 мл зеленчуков
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелето на ситно и настържете доматите. Загрейте олиото в дълбок съд на котлона на умерена температура. Запържете зелето за около 10 минути.

Добавете стрития ким и дафинов лист. Похлупете с капак, за да омекне по-бързо. Гответе още около 10 мин.

Междувременно обелете и нарежете картофите на кубчета. Добавете ги към зелето и пържете около 5 минути.

Добавете червения пипер и пържете около минута. Добавете настърганите домати и лютия сос. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете бульона и прехвърлете зелето в тава. Отгоре подредете надениците.

Покрийте с алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути. Махнете фолиото и печете още 20 минути. Преди сервиране отстранете дафиновите листа.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар