Телешки кюфтенца върху канапе от масловки

30/10/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач3021091364
"Докато не опитате тези телешки кюфтенца върху канапе от масловки, не знаете какво значи наистина божествено вкусно кюфге "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо249
  • Преглеждания за месеца127
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешката кайма се овкусява с риган, прясно смлян черен пипер и сол на вкус.

Към нея се добавят обезкостените зелени маслини, магданоза и босилека, нарязани на ситно. Омесва се хубаво и се оставя за кратко, за да се овкуси.

През това време се почистват гъбите масловки - маха им се пънчето, обелва им се кожицата и се нарязват на не много дебели шайби. В тиган се слага маслото и олиото, да се загрее.

Каймата се прави на средно големи кюфтенца, запържват се в тигана и се изваждат с решетъчна лъжица. В същата мазнина се запържват гъбите масловки, когато са готови се поръсват с малко сол, риган и черен пипер.

Преди да се отстранят от котлона се добавят нарязаните на ситно скилидки чесън, връщат се кюфтенцата и се оставят на котлона под капак още няколко минутки.

При сервирането в чиниите, се залива с прясно изцеден лимонов сок. Поднесете с чаша ароматно вино.

Бон апети и наздраве!подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар