Тиквено-доматена супа

30/10/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваПомощник Готвач2122581401
"Взимаме назаем от Средиземноморската кухня тази уханна постна супа и ви я предлагаме, защото сте ни приятели "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо193
  • Преглеждания за месеца117
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Почистете и обелете тиквата. Нарежете я на парченца и сварете в подсолена вода за 20-25 минути.

2. Потопете за малко доматите във вряща вода, обелете ги и пасирайте.

3. Накълцайте праза и лука на ситно и ги запържете в олиото до готовност. Добавете чесъна, настърган на фино ренде и налейте доматеното пюре с лъжица захар. Гответе около 10 минути на слаб до среден огън.

4. Пасирайте тиквата, заедно с бульончето от варенето и и подправете със сол, черен пипер, джинджифил и кимион. Сипете тиквената смес при доматената и регулирайте гъстотата според вашия вкус - т.е. налейте водичка толкова колкото гъста или рядка предпочитате супата.

5. Варете още 10 минути под капак и отстранете от огъня.

6. Сервирайте гореща, поръсена с прясно накълцан магданоз.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар