Крехки сарми със свинско месце и сланинка

30/10/2017
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо142
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се подготвят месцето и сланинката. Режете месото на правоъгълни дебели парчета, а сланинката на тънички лисчета.

Отделяте листата от зелката, като изрязвате кочана и подготвяте за сарми.

На всеки лист зеле слагате парче месо, парче сланинка и завивате на сарма. Аз не съм слагала сол, защото зелето е достатъчно солено.

След завиването на всички сарми предварително обелените картофи ги нарязвате на едри парчета и ги редите между сармите.

Слагате нарязания чесън, дафиновия лист, сипвате олиото и водичката. Пекат се до готовност на месото.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар