Страхотен тиквен крем с бисквити и шоколад

30/10/2017
Диляна
отДилянаНовак836
"Точно колко е страхотен ще разберете, когато го опитате, дотогава ни се доверете "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции9
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо525
  • Преглеждания за месеца134
  • Преглеждания за седмицата98
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се обелва, нарязва и почиства. В тава се поставят нарязаните парчета и се поръсват със захарта.

Добавя се и водата. В предварително загрята фурна на 200 градуса се пече тиквата за около 30 минути.
След като бъде изпечена тиквата се пасира.

Яйцето се разбива с 200 мл от млякото и се добавя брашното. Прецежда се, за да не се образуват бучки.

В тенджера добавяме останалото мляко, масло и захарта. След като заврат на тънка струя добавяме яйчената смес и бъркаме до сгъстяване на крема.

След като махнем от котлона се добавят ванилиите. Към получения крем добавяме пасираната тиква.

Разбиваме и сладкарската сметана с миксер, после я добавяме към крема с тиква, който трябва да бъде охладен предварително.

В подходящи чаши или купи за крем на дъното слагаме натрошени чаени или обикновени бисквити и заливаме с тиквения крем.

Отгоре за декорация добавяме настърган шоколад Орео.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар