Зеленчукова яхния с кюфтета

25/08/2012
А. Борисова
отА. БорисоваНовак
"Откакто лекарят каза да наблягаме повече на зеленчуците, се налага да ги маскираме под кюфтенца "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 627
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с накълцания магданоз, яйцето и подправките. Оставете в хладилника за 30 минути.

Загрейте олиото в тенджера и запържете последователно нарязаните ситно лук, моркови, а след тях и почистените и нарязани картофи.

Объркайте, за да се запържат леко и долейте зеленчуков бульон, до 1 пръст над продуктите.

Оформете кюфтета от каймата и ги пускайте във врящата яхния. При нужда долейте още малко бульон. Добавете захарта, сол и черен пипер, както и граха.

Оставете яхнията да ври под капак, докато кюфтетата се сготвят. Накрая сгъстете соса по желание с 1 с.л. размито нишесте.подобни рецепти тук

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар