Вкусни прасковки с крем

ДилянаДиляна
Новак
82635
Вкусни прасковки с крем
Снимка: Диляна
1 / 2
31/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
40
"Формата може да не е от най-съвършените, но вкусът е просто неповторим"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • масло - 120 г
  • олио - 100 мл
  • маргарин - 250 г (разтопен)
  • кисело мляко - 200 г
  • амонячна сода - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • брашно - 1 кг (или колкото да се замеси меко тесто, което не лепне по ръцете)
  • За крема
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • орехи - 200 г натрошени или смлени на ситно
  • боя за сладкиши - 1 бр. червена боя + 1 бр. жълта боя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбират с миксер много добре. Добавя се олио, разтопен маргарин, киселото мляко с амонячна сода. Отново се разбърква добре.

Накрая се добавя и брашно със сода бикарбонат. Замесва се меко тесто, което отлежава около 1-2 часа.

Правят се топчета, които се поставят в намазнена тава и се пекат в умерена фурна на около 180 градуса.

Леко зачервените курабийки се оставят да изстинат. Започваме и внимателно процеса на дълбаене. От долния край на курабията внимателно се разрязва и се дълбае, като трохите, които падат, се събират за за крема.

Дълбае се внимателно, за да не се счупи курабията. Понеже курабийките не са еднакви ние си ги подбираме по двойки, за да изглеждат добре.

Приготвянето на крема става, като в тенджера сложим млякото и захарта заедно с 120 г масло или маргарин, добавяме и орехите, идва ред да сложим и трохите, които сме събрали от курабийките.

С готовия крем пълним всяка от курабийките. Слепваме една за друга напълнените с крем курабийки.

Разтваряме в подходящи купички боите за сладкиши. Цялата курабия потапяме в жълтата боя, после половината курабия потапяме и в червената боя.

Готовите боядисани прасковки (изсъхнали) вече овалваме в захар. Оставяме ги на хладно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: