Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Страхотна торта с фондан

Страхотна торта с фондан

ДилянаДиляна
Новак
82635
Страхотна торта с фондан1 / 2
31/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • За фондана
  • желатин - 10 г (1 пакет)
  • вода - 60 мл
  • пудра захар - 1 кг
  • глюкоза - 120 мл
  • боя за сладкиши - 1 пакет червена
  • За сиропа
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • За масления крем
  • масло - 125 г
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • За тортата
  • блатове за торта - 3 бр. готови шоколадови блата
  • сладкарска смената - 200 мл. течна за разбиване
  • течен шоколад - 200 г
  • декоративни пръчици - 1 бр. пакет или фигурки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвянето на покривното тесто фондан става, като разтворим пакета желатин във водата и той трябва да набъбне.

В тенджера слагаме набъбналия желатин да се разтопи на слаб огън, след това добавяме и глюкозата. Трябва да стане течна хомогенна смес. Отстаняваме от котлона.

В дълбока купа или друг съд слагаме половината пудра захар и добавяме течната смес от желатин и глюкоза и започваме да месим.

Започва да става меко лепкаво тесто, добавяме и червената боя, като тестото става червено. Продължаваме да месим с останалата част от пудрата захар. Тестото вече не трябва да лепне.

Оставяме да втаса около 15 минути и разточваме с диаметър малко по-голям от този на блатовете, за да може после хубаво да се покрие отгоре и отстрани.

В подложка за торта поставяме първия блат и сиропираме. Разбиваме сметаната много добре. Поставяме част от нея на първия сиропиран вече блат. Нареждаме и втория блат и отново сиропираме.

Заливаме отгоре разтопения на водна баня течен шоколад. Поставяме и третия блат и отново сиропираме и него.

Масленият крем се приготвя, като разбираме с миксер маслото, което трябва да е било на стайна температура заедно със захарта. Мажем обилно тортата с масления крем.

Взимаме внимателно разточения фондан и покриваме цялата торта отгоре, както и отстрани.

Изрязваме излишния фондан. Вече готовата торта декорираме по желание със сметана и декоративни пръчици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: