Украинска туршия

31/10/2017
"За водка и ракийка - най-вкусната украинска туршийка "
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 171
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • зеле - 2.5 кг
  • карфиол - 2.5 кг
  • моркови - 2.5 кг
  • зелени домати - 2 кг
  • чушки - 2 кг
  • целина - по желание
  • за маринатата
  • оцет - 700 мл
  • олио - 500 мл
  • сол - 250 г
  • захар - 250 г
  • дафинов лист - 5 - 6 бр.
  • черен пипер - на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се изплакват внимателно и се слагат в подходящ съд. Продуктите за маринатата се смесват и се кипват, до пълното разтваряне на захарта и солта.

След това нарязаните зеле, карфиол и домати се разпределят в подходящи буркани и се заливат с горещата марината.

Готовата салата традиционно се поднася с водка, но е чудесно допълнение и към домашната ракийка :)

Източник: Надежда Лулеова от Кулинарната мрежа.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар