Апетитни пълнени патладжанчета с кайма и кашкавал

31/10/2017
"Ето такива вкусотии ни карат да си мечтаем поне за още един корем "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо563
  • Преглеждания за месеца496
  • Преглеждания за седмицата58
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно издълбайте патладжанчетата с малка лъжичка и ги посолете обилно, след което ги обърнете с дъното нагоре и ги оставете да престоят поне половин час така.

Междувременно запържете ситно нарязаната глава лук и скилидки чесън. Добавете издълбаното от патладжаните, ситно нарязаните моркови и овкусете със сол и черен пипер.

Сложете и каймата и запържете до готовност. Прибавете чубрицата и разбъркайте.

Напълнете патладжаните с плънката, сложете в подходяща тавичка, добавете малко олио и вода, покрийте с фолио и печете около 40 минути на 160 градуса. След което свалете фолиото, сложете кашкавал и запечете до разтапяне на кашкавала.

Поднесете с гарнитура или сос по избор, но да не забравите да поръсите със ситно нарязан свеж магданоз.

Да ви е сладко!

Източник: Илияна Икономова от Кулинарната мрежаподобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар