Вкусна постна питка

31/10/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваИноватор289854731
"Записвайте си, записвайте си, защото Бъдни вечер идва, а тогава знаете, че се приготвя постна питка "
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 758
  • Преглеждания за месеца813
  • Преглеждания за седмицата115
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • мая - 1/2 кубче
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • вода - 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и направете в средата кладенче. Сложете в него захарта, солта и олиото. Разтворете маята с малко хладка вода и я прибавете и нея.

Замесете тестото, като си наливате по мъничко хладка вода. Месете до получаване на хубаво, меко тесто.

Когато е готово го оставете за около един час да втаса.

След това поръсете върху плота брашно и отново го премесете. Оформете хлебчето и го сложете в намазана с олио и поръсена с брашно тавичка.

Оставете го да втаса още веднъж, за около 40 минути, след което го набоцкайте с вилица, за да не се пука при печене.

Сложете хлебчето в загрята фурна и го печете на 180 градуса. Когато се зачерви го покрийте с алуминиево фолио.

Печете около 45 минути. Извадете готовото хлебче, завийте го в кърпа и го оставете да отдъхне.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар