Вратни пържоли на тиган с млечен сос

31/10/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф102212359513
"Само едно нещо е по-вкусно от вратната пържола и това е вратна пържола с млечен сос "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо873
  • Преглеждания за месеца784
  • Преглеждания за седмицата100
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинския врат на средно дебели пържоли и ги начукайте. Овкусете със сол и микса от пипер (черен, розов и бял). Оставете ги да се овкусяват докато приготвите соса.

В дълбок съд запържете брашното до златист цвят, сипете прясното мляко при непрекъснато бъркане до получаване на желаната гъстота.

Разбийте яйцето с киселото мляко и прибавете на тънка струйка към соса.

Може да добавите и кубче бульон за овкусяване и сока от половин лимон. Преди да изключите добавете нарязаните зелени маслини.

Пържолите изпържете на умерен тиган до златист цвят, при сервиране може да се полеят а може и соса да е отстрани с резен лимон.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар