Млечен ябълков крем

31/10/2017
Диляна
отДилянаНовак836
"Колкото и да е вкусно основното ястие, ние винаги си пазим място за десерта, когато той е млечен ябълков крем "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо288
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените, почистени и нарязани ябълки се поръсват със захар и се слагат в тава, след което се заливат с вода. Пекат се до омекване за около 15 минути. След това се пасират на пюре.

200 мл от млякото се разбива с жълтъците и брашното и се прецеждат през сито, за да няма бучки.

Останалото мляко се слага да заври заедно със захарта и на тънка струя се добавя млечната каша. Бърка се енергично до сгъстяване на крема. Отстранява се от котлона и се добавя ванилията. Към получения крем се добавят пасираните ябълки.

В друг съд се разбиват белтъците на сняг и се добавя пудра захар. Разбива се и сладкарската сметана, която се добавя към белтъците на сняг.

На водна баня се разтопява желатинът, който преди това сме разтворили във вода.

Разтопеният желатин се добавя към белтъците на сняг и разбитата сметана. Тази цялата смес прибавяме към млечния крем.

На дъното в подходящи купи натрошаваме бисквити и заливаме с крема. Отгоре се декорация слагаме смлени орехи.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар