Гъбена крем супа с праз

31/10/2017
"Докато прочетете рецептата, ще сме излапали цялата супа "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо537
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • праз - 1 стрък
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 300 г
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • броколи - 5 - 6 розички
  • картофи - 3 бр.
  • масло - 2 с.л. краве
  • мащерка - суха
  • сол
  • бульон - 1 бр. гъбен
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Праз лукът и морковите се нарязват на шайби и се запържват в две супени лъжици краве масло. След като омекнат към тях се прибавят гъбите, почистени и нарязани на филийки.

Разбъркват се и налива изцеденият сок от половин лимон. След като се запържат се долива топла вода, добавя се сол на вкус.

След като заври супата се прибавят обелените и нарязаните на кубчета картофи. Малко преди готовност се прибавят броколите и мащерката.

Готовата супа се подправя с черен пипер. Поднася се изпържени на филийки гъби и кръгчета от праз лук.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар