Лучена яхния с пилешко и дюли

01/11/2017
"Толкова вкусна, толкова ароматна - кой иска допълнително?"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо373
  • Преглеждания за месеца371
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 4 порции
  • лук - 800 г
  • чесън - 1 глава
  • дюли - 1 малка
  • сушени сливи - 8 - 10 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер
  • олио - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с олио се запържва месото и се отстранява. Добавя се обеленият и нарязан лук и необелените скилидки чесън.

След като се задушат се добавят брашното и червеният пипер. След това връщам месото и доливам вода да покрие продуктите, прибавят се сливите, нарязаната дюля, дафиновият лист и се оставя да ври на тих огън.

След като се сварило месото поръсвам с черен пипер и сервирам.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Mariana
Mariana
01.11.2017 16:55
Страхотна, неповторимо съчетание от вкусове и аромати :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв