Градинарски постен гювеч

01/11/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваГотвач2916873
"Не се свенете, а направо си сипете още една порция, защото гювечът е не само постен, но и ужасно вкусен "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 274
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се измиват и се почистват. Патладжанът и червените домати се обелват. Зеленчуците се нарязват на едро.

Всички продукти се пускат сурови в тенджерата, като се редуват - лук, патладжан, картофи, чесън, боб, бакла, тиквичка и т.н. Нарязва се и целината - един млад стрък.

Поръсва се с брашно и червен пипер и се разбърква. Капва се олиото, добавят се зърна черен пипер, залива се с водата и се слага на котлона.

Щом заври, гювечът се оставя да къкри на тих огън под капак. Готви се около 40 минути, като се разбърква от време на време, за да не залепне.

Подправя се със сол и риган. Смъква се от огъня и се поръсва с китка наситнен магданоз.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар