Пататник от пържени картофки

01/11/2017
"Аплодисменти за автора на рецептата, който е открил най-вкусният начин за оползотворяване на пържените картофки "
Приготвяне5 мин.
Готвене5 мин.
Общо10 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 444
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • пържени картофи - 250 - 300 г
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 60 - 70 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • салам - 50 - 100 г
  • олио - 1 с.л.
  • зелен лук
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Когато ви останат пържени картофки от предния ден и не ви се ядат сухи и студени, може за 5 минути да приготвите топло, вкусно и ароматно ястие.

В купа на блендер слагате картофите, пресен магданоз, лука, чесъна и подправките, сипвате и прясното мляко и блендирате докато сместа стане фина.

Смесвате я с разбитите яйца и малко нарязан на ситно салам или бекон по ваш вкус. Добавяте и 1 с.л. олио.

Намазнявате тиган за палачинки и пържите там пататника, като го обръщате внимателно с чиния или капак, когато е стегнал от едната страна, така че да се запържи и от другата.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар