Постен ориз с моркови, гъби и розмарин

13/11/2017
ГАЛЯ ДУМАНОВА
отГАЛЯ ДУМАНОВАГотвач1649251
"Когато готви истински майстор и най-обикновеният ориз може да заприлича на истинско произведение на изкуството "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо784
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрятото олио изсипете ситно нарязаните лук, моркови, чушка и гъби, запържете за 2-3 минути.

Към тези продукти добавете добре измития ориз и запържете за още малко, докато оризът поеме от мазнината. Добавете подправките и пресованият чесън, свалете от огъня.

Изсипете запържените продукти в тавичка с диаметър 40 см, долейте вода и поставете в загрята на 200 градуса фурна. Ястието се пече до готовност или докато оризът поеме водата и омекне.

Поръсете със ситно нарязан пресен магданоз, след като извадите ориза от фурната.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

marcheva14
marcheva14
13.11.2017 22:24
В посочената рецепта не е уточнено какъв вид ориз се ползва, също и какъв вид гъби , също така не ми беше ясно защо се добавя червен пипер, но аз изпълних всичко точно Ориз съм ползвала дългозърнест и гъбите са манатарки.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв