Мусака от зеле, картофи и луканков салам

01/11/2017
Tania Rusenova
отTania RusenovaМастър Шеф107811315012
"Темата е мусака, а импровизациите - много. Ето и нашето предложение - мусака с картофи и луканков салам "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо279
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • зеле - 1 средно голяма зелка
  • картофи - 500 г
  • луканков салам - 100 - 150 г
  • олио - 1 к.ч.
  • черен пипер
  • сол
  • за заливката
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето нарязваме на тънки ивици, посоляваме, намачкваме с ръце и го оставяме да престои така за около час.

Обелваме картофите и нарязваме на тънки филийки, посоляваме ги. В тиган сипваме олиото и изпържваме картофите от двете страни.

В останалата мазнина и прибавяме 1 к.ч. вода, задушаваме зелето на слаб огън до омекване.

В тавичка, която предварително сме намаслили, започваме да нареждаме ред изпържени картофи, върху тях зелето, след това луканковия салам и така се повтарят, докато свършат продуктите.

В купа разбъркваме яйцата с млякото и заливаме подредената вече мусака. Печем в умерена фурна до готовност.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар