Ябълково сладко с пектин

01/11/2017
Приготвяне60 мин.
Готвене120 мин.
Общо180 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо186
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • ябълки - 2 кг
  • захар - 1 кг
  • лимонтузу - 1 щипка
  • пектин - 1 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се измиват и се обелват. Плодовете се почистват се от семките. Нарязват се на малки кубчета.

В голям съд (тенджера - 3 л) се слагат ябълките, заливат се с водата и се прибавя захарта.

Варят се до омекване, като първоначално котлона е на максимална степен, а след това се намалява наполовина.

Периодично се разбърква, за да не залепне. Опитва се на вкус, ако не е достатъчно сладко - сложете още захар.

Количеството захар е ориентировъчно, тъй като ябълките имат различна сладост. Когато течността се изпари и остане съвсем малко се слагат лимонтузуто и пектинът. Изключва се котлона и се продължава да се бърка, докато не утихне.

Готовото сладко се изсипва веднага в малки бурканчета, затварят се и се обръщат веднага с капачката надолу, за да вакуумират. Оставят се 4-5 часа с капачките надолу.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар