Мармалад от круши

01/11/2017
Станислава Армянова
отСтанислава АрмяноваИноватор34132357
"Считайте лятото за похабено, ако не сложите поне няколко бурканчета сладко от круши "
Приготвяне60 мин.
Готвене120 мин.
Общо180 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо869
  • Преглеждания за месеца368
  • Преглеждания за седмицата120
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • круши - 2 кг
  • захар - 1 кг
  • лимонтузу - 1 щипка
  • пектин - 1 с.л.
  • вода - 1 ч.ч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крушите се измиват и се обелват. Почистват се от семките и се нарязват на ситни парчета. Слагат се в тенджера (аз използвах 3 л). Налива се водата и се слага захарта.

Варят се до омекване, като първоначално котлона е на мах, а след това се намалява (моята печка е със степен от 1 до 9 – намалявам на 4).

Бърка се от време на време да не залепне. Опитва се на вкус, ако прецените сложете още захар. Количеството захар е ориентировъчно, тъй като плодовете имат различна сладост.

Когато остане съвсем малко сироп се слагат лимонтузуто и пектинът. Изключва се котлона, но тенджерата не се маха. Бърка се непрекъснато, докато спри да ври. Сместа се пасира.

Изсипва се готовото сладко в малки бурканчета, затварят се и се обръщат веднага (още горещи) с капачката надолу, за да вакуумират. Оставят се 4-5 часа с капачките надолу.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар