Пържени мариновани пилешки хапки с лук и чушки

01/11/2017
Tania Rusenova
отTania RusenovaИноватор533547451
"Хем мариновани, хем пържени - значи да приготвите и повече бира "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо406
  • Преглеждания за месеца405
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарязваме на хапки и мариноваме в купа, в която изсипваме бялото вино, изтискания лимон, меда, чесъна, соевия сос, горчицата и джинджифила.

Оставяме така да престои една нощ, за да поеме вкусовете на маринатата.

Вадим месото от марината и пържим на загрят тиган в малко олио. Когато месото е готово добавяме чушките и лука.

Разбъркваме добре и оставяме самите зеленчуци да поомекнат, но без да са напълно изпържени, леко да хрупкат.

Всичко това посоляваме, разбъркваме още един-два пъти и сваляме от котлона. Сервираме с нарязан на ситно магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар