Торта с цветя от фондан

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3792k6662k6
Торта с цветя от фондан
Снимка: Станислава Армянова
1 / 3
01/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Отправяме ви истинско сладкарско предизвикателство - да приготвите уникално вкусната и красива торта с цветя от фондан"

Необходими Продукти

  • бисквити - 400 г
  • плодово кисело мляко - 600 г
  • масло - 200 г
  • течна сметана - 500 мл
  • желатин - 1 пакетче
  • вода - 50 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • сладкарска боя - лилава
  • пудра захар - 15 с.л.
  • За декорация
  • бял шоколад
  • перли
  • фондан
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • сладкарска боя - зелена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ползвам 2 кофички плодово мляко на Верея с горски плодове (в случая 2х290 г), тъй като съдържа парченца горски плодове.

Бисквитите се смилат на ситно. Маслото се разтопява. Във форма за торта се изсипват бисквитите и маслото и се смесват до получаване на блат. Притискат се към дъното на формата и се изравнява.

Млеката и сметаната се изсипват в дълбока купа. Разбиват се до втвърдяване на сметаната.

Прибавя се постепенно пудрата захар и сладкарската боя (слага се толкова, колкото наситена желаете да бъде тортата). Ако е сезонът на горските плодове и имате налични, може да се добавят към сместа.

Желатинът (10 г) се разтваря в 50 мл вода. Оставя се да набъбне. Разтваря се на водна баня и се прибавя към затопленото мляко.

Сместа се изсипва върху бисквитения блат. Украсява се по желание. Поръсих с бял шоколад, перли. От фондана направих цветенца. Останалата сметана се разбива и се смесва със зелена сладкарска боя. Шприцова се около тортата.

Забележка: Според мен няма смисъл от белия шоколад, но това го установих после. Въпрос на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: