Лучени бомбички с кайма и топено сирене

01/11/2017
"Животът е твърде кратък, за да се тревожите за килограми, затова си сипете още една порция и да ви е вкусно "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 060
  • Преглеждания за месеца1059
  • Преглеждания за седмицата223
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука от люспите и ги срежете на две части. Внимателно отстранете средата, като запазите крайните два пласта. Посолете и оставете настрана, докато направите плънката.

Нарежете средата на луковите глави на ситно и я запържете за кратко в малко олио или зехтин. Добавете ситно нарязаните зеленчуци, а след това и каймата. Овкусете със сол и черен пипер, може и с други подправки на вкус.

Напълнете лука, като първо напълните едната половинка, сложите малко топено сирене и захлупите с другата половина. Увийте с тънко нарязаните ленти бекон и фиксирайте с клечки за зъби, за да не се разтворят бомбичките.

Подредете пълнените лукови бомбички в подходяща тавичка, полейте със струйка зехтин и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност. Да ви е вкусно!

Източник: Илияна Икономова от Кулинарната мрежаподобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар