Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Постна картофена яхния с есенни зеленчуци

Постна картофена яхния с есенни зеленчуци

МиссаМисса
Помощник Готвач
502911582961
01/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Всеки сезон да си знае яхнията"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • моркови - 3 бр.
  • чушки - 2 бр. (шарени)
  • лук - 1 глава
  • чесън - по желание
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица
  • брашно - 2 ч.л.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме всички продукти за яхнията - обелват се, почистват се и се измиват картофите, те се режат на средно едри кубчета.

Почистват се морковите и се режат на дребно, както и чушката, но след като се отстранят семките. Накълцва се и лукът на ситно, запържва се леко, а след това се задушава за две-три минути с морковите.

След като омекнат се прибавя и чушката и чесънът, след тях е ред на картофите. Продължава се пърженето при непрекъснато бъркане. Поръсва се с брашното и останалите подправки, като чубрицата трябва да е фино стрита.

Разбърква се и се долива с вода, най-малко колкото да покрие картофите и другите съставки. На по-ниска температура се оставя да клокне, докато картофите се сварят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Диляна
Диляна
Лесна и вкусна рецепта.
04.01.2020 17:17