Домашен петел с ориз

02/11/2017
"И с пиле от магазина става, но нищо не може да се сравни с вкуса на домашното "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо321
  • Преглеждания за месеца320
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците и ги нарежете на ситно.

Загрейте олиото в подходяща тава във фурната и добавете зеленчуците. Гответе, докато зеленчуците омекнат и започнат да добиват златист загар.

Измийте ориза обилно с вода. Добавете го към задушените зеленчуци. Гответе 3-4 минути, като разбърквате от време на време.

Добавете месото от буркана, разбъркайте и полейте с топла вода до покриване на ориза. Овкусете със сол и черен пипер.

Печете докато ястието остане на мазнина и оризът омекне. Поръсете преди сервиране със свеж магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар