Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Постна картофена баница

Постна картофена баница

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3041k7
Постна картофена баница
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 2
02/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Разновидностите на баниците са наистина много, но тази с картофи е точното попадение за нас"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • кори за баница - 1 пакет фини /400 г/
  • маргарин - 100 г
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • копър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се сваряват до готовност. Сварените картофи се намачкват хубаво с вилица, така че да няма останали парчета.

Подправките и половината от разтопения маргарин се прибавят към сварените картофи и се объркват. Фините кори се разгъват на плот и всяка кора се намазва с част от плънката.

Навива се на руло от към тясната част и се нарежда в правоъгълна тавичка застлана с хартия за печене, така се прави със всяка кора.

Баницата се намазва с останалата част от маргарина и се пече в предварително загрята на 180 фурна за 30 минути до златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: