Маслени рогчета със сирене и ким

02/11/2017
marcheva14
отmarcheva14Иноватор65068942981
"Ще искате да ги опитате, защото наистина се топят в устата "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 550
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата48
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса; плоска тава покрита с хартия за печене; може да се работи и в хлебопекарна; може да се измеси изцяло в миксер или на ръка.

В центъра на брашното се слага маята, разбърква се и се добавя топлото прясно мляко, олиото, захарта и солта. Замесва се тесто, което в началото стои грубо и сухо.

Постепенно се добавя разтопеното масло по 1-2 с. л., като се изчаква добре да се поеме от тестото при непрекъснато измесване. Получава се мека маслена топка. Оставя се да втаса.

Готовото тесто се премерва на кантарче и се дели на 16 равни топки, около 50-55 грама всяка. Всяка топка се разточва с точилка, леко трябва да е във формата на круша, добавя се натрошеното сирене и се завива на ролка.

Подреждат се в тавата с разстояние между тях и се оставят да втасат за още 30 минути. Намазват се с белтък, поръсват се с ким.

Пече се на 180 градуса за около 15-17 минути.

Източник: Кулинарен блог Кокона

Забележка: Изписала съм рецептата точно както е показана, но за да не измесвам на ръка изцяло съм ползвала миксер, като добавях маслото със стайна температура на кубчета.

В началото тестото наистина стои сухо, грубо, тежко, но след добавянето на маслото, то изсветлява, става меко и еластично.

Миксерът работи на най-ниската степен и това измесване е около 15-20 минути докато напълно се е отделило тестото от стените на купата и образува хубава маслена топка.подобни рецепти тук

5 12
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар