Кюфтета с орехов омлет

02/11/2017
Ася Заевска
отАся ЗаевскаНовак341278
"Супер комбинация, която няма да ви омръзне и след третата порция "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо61
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За кюфтетата:
В купа смесваме каймата заедно с нарязаните на ситно кренвирш, топено сирене и лук. Овкусяваме с подправките и добавяме яйцето и накиснатата филия хляб.

Омесваме добре, оставяме да престои за 30 минути в хладилник, след което оформяме кюфтенца, овалваме ги в брашно и пържим в сгорещеното олио.

За омлетите:
Първо приготвяме плънката, като в купа смесваме изварата със ситно нарязаните магданоз и чесън + счуканите орехи. Овкусяваме със сол.

След това приготвяме омлетите. Един омлет се прави от 2 разбити яйца + 20 мл. вода. Така приготвено се изсипва в тиган с разтопено масло и се пържи докато започне да се отлепя от тигана (като палачинка). Омлетът се пържи едностранно.

Готовия омлет се прехвърля в чиния и към него се добавя плънката. Навива се или се прегъва на две.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар