Яйца с кашкавал на фурна

26/08/2012
фифи
отфифиНовак
"Ето на това му се казва лесно и вкусно "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 976
  • Преглеждания за месеца106
  • Преглеждания за седмицата28
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • прясно мля­ко - 1 л
  • яй­ца - 10 броя
  • каш­ка­вал - 150 г
  • мас­ло - 2 с.л.
  • сол.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яй­ца­та с мал­ко сол и постепенно и бавно доливайте към тях млякото, като разбивате неп­ре­къс­на­то.

Намажете подходяща огнеупорна форма с масло и сипете сместа. Отгоре поръсете настъргания кашкавал.

Разпръснете малки парченца масло и сложете яйцата с кашкавал да се пекат в умерено загряна фурна. Поднесете готовото ястие с ки­се­ло мля­ко.подобни рецепти тук

5 2
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Ива
Ива
02.09.2013 16:13
Рецепта е с много малко кашкавал. На едно яйце и 100мл мляко се пада малко повече от 10 гр.кашкавал. Трябва да се огледа още веднъж пропорцията, няма какво да го стегне. Добре е да намали броя на яйцата и количеството на млякото и да се увеличи кашкавала. Тук се употребява и индийско орехче. А като го залейте и с кисело мляко просто ще стане "супер"
3
1
milena
milena
02.09.2013 15:54
наи вероятно ти е било развалено прясното мляко и затова се е пресекло
0
0
Николова
Николова
02.09.2013 12:01
Някой може ли да ми каже, защо млякото се пресича и тавата се пълни със суроватка? Това нормално ли е или аз не го разбивам добре?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв