Пържено месо от свинска глава

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Пържено месо от свинска глава
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 3
21/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4
"Да си знаете, най-вкусната част на прасето е главата, а най-вкусното месо от главата е пърженото"

Необходими Продукти

  • свинска глава - 1 бр.
  • праз - 1 стрък
  • лук - 3 глави
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • сол - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме свинската глава в тенджера под налягане. Може по избор да добавите зърна черен пипер и бахар, докато се вари. Оставяме да изстине.

Обезкостяваме главата и нарязваме месото на малки парчета, може и да го накъсате. Слагаме месото в купа, добавяме чубрица и черен пипер на вкус. Почистваме главите лук и праза.

В отделна купа нарязваме на ситно праза и лука. Чесъна го обелваме и начукваме на ситно.

В тиган с малко мазнина задушаваме лука, праза и чесъна. Когато се задушат добавяме месото с подправките.

Добавяме сол на вкус и червения пипер. Разбъркваме добре. Оставете да се запържи за около десетина минути.

Сервирайте пърженото свинско със салата по ваш избор.

Пърженото месо от свинска глава е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: