Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнени Хлебчета»Пухкави пълнени хлебчета

Пухкави пълнени хлебчета

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Пухкави пълнени хлебчета1 / 2
26/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12 бр.
"Ароматни хлебчета с вкусен пълнеж, подходящи и за закуска, и за обяд"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • кисело мляко - 1/2 кофичка (200 г)
  • олио - 4 с.л.
  • яйца - 2 броя + 1 белтък (жълтъка за намазване)
  • вода - 100 мл топла
  • мая - 20 г прясна
  • сол - 1.5 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно - към 750 г
  • За плънката
  • моркови - 1 брой
  • гъби - 150 г
  • праз - 1 стрък
  • черен пипер - на вкус
  • масло - краве
  • кайма - 200 г
  • кетчуп - 1 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в купичка и добавете захарта и топличката вода. Пресейте брашното и в средата му добавете разтворената мая, киселото мляко, яйцата + белтъка, солта и накрая олиото, като постепенно замесите гладко тесто. Оставете го да втаса добре.

Докато втасва загрейте малко мазнина в тенджера и запържете скълцания ситно праз, настъргания морков, нарязаните ситно гъби и добавете каймата. Бъркайте, докато и тя се запържи и добавете по 1 с.л. кетчуп и горчица. Накрая овкусете със сол, черен пипер и малко чубрица и кимион.

Готовото тесто разделете на 12 топки. Всяка се разточва, маже се с малко лютеница в средната част и в средата й се слага от плънката. Краищата се събират и се оформят леко продълговати хлебчета.

Подреждайте питките в тава с хартия за печене на разстояние една от друга. Оставете да втасат за час, намажете ги с разбит жълтък с по лъжица вода и олио. Изпечете пълнените хлебчета в загряна на 180 градуса фурна до приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
58
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Борислава
Борислава
Получават се наистина пухкави и вкусни
04.09.2013 19:35
Соня Векилева
Соня Векилева
ще стене и с друга плънка/кашкавал,лютеница,кпастави4ка нарязана на дребно и колбас/
07.08.2013 16:30