Пълнено свинско месо с домати и кашкавал

02/11/2017
"Свинско ветрило - любимото изкушение на лакомниците, които не признават безмесните ястия "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо593
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг
  • домати - 2 бр.
  • кашкавал - 300 г
  • кисели краставички - 7 - 8 бр.
  • червено вино - 1 ч.ч
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо ще ни трябва цяло голямо парче. Нарязваме отгоре като гребен (не до края на месото).

Измийте доматите и нарежете на шайби. Киселите краставички нарежете на дълги тънки ленти. Кашкавала настържете в една купа.

В леко намазнена тава поставете месото. Овкусете по ваш избор със сол и черен пипер, може да ползвате и готови подправки за месо. Залейте с чашата червено вино и добавете малко водичка.

Във всяко гребенче сложете резен домат и няколко лентички краставички. В загрята фурна на 200 градуса печем под фолио.

Когато е готово месото, отвийте фолиото, поръсете с настъргания кашкавал и запечете, за да се разтопи кашкавалът. Сервирайте с чаша червено вино.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар