Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Пълнено свинско месо с домати и кашкавал

Пълнено свинско месо с домати и кашкавал

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Пълнено свинско месо с домати и кашкавал
Снимка: Iavorcho
2 / 4
02/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Свинско ветрило - любимото изкушение на лакомниците, които не признават безмесните ястия"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • домати - 2 бр.
  • кашкавал - 300 г
  • кисели краставички - 7 - 8 бр.
  • червено вино - 1 ч.ч
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо ще ни трябва цяло голямо парче. Нарязваме отгоре като гребен (не до края на месото).

Измийте доматите и нарежете на шайби. Киселите краставички нарежете на дълги тънки ленти. Кашкавала настържете в една купа.

В леко намазнена тава поставете месото. Овкусете по ваш избор със сол и черен пипер, може да ползвате и готови подправки за месо. Залейте с чашата червено вино и добавете малко водичка.

Във всяко гребенче сложете резен домат и няколко лентички краставички. В загрята фурна на 200 градуса печем под фолио.

Когато е готово месото, отвийте фолиото, поръсете с настъргания кашкавал и запечете, за да се разтопи кашкавалът. Сервирайте с чаша червено вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: