Пирожки с локум

26/08/2012
Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции30-35 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 237
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,6 от 5

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 400 г (1кофичка)
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • яйца - 2 броя
  • вода - 1 кофичка (от кисело мляко), хладка
  • мая - 1 кубче (40 г)
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - до получаване на твърдичко тесто
  • олио - за пържене
  • локум - 1 кутия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се разтваря маята в част от хладката водичка заедно с захарта. След това към втасалата мая се добавят постепенно всички останали продукти и се замесва сравнително твърдо тесто.

Добре е да направите тестото от предната вечер. След като е готово, прехвърлете го в намазнен плик, в който тестото ще втасва до удвояване на обема за цяла нощ. в хладилника.

На сутринта извадете втасалото тесто, премесете го, и го разделете на 4 еднакви части. Всяка разточете на лист с дебелина около 5 мм. Върху един разточен лист сложете парченца нарязан локум, така че той да остане в средата на бъдещите пирожки.

Отгоре се слага внимателно втори лист и с помощта на остър нож се изрязват пирожките около парчетата локум. Всяка пирожка се оформя леко с ръце и се пуска да се пържи в сгорещена мазнина.
подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар