Пуешки крила със зеленчуци и бира на тиган

02/11/2017
"Ето такива вкусотии ни карат да си мечтаем да имаме поне два корема "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо622
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесва се соевият сос с пресования чесън и се мажат почистените и опърлени крила, които престояват 3-4 часа.

Почистеният и нарязан на полумесеци лук се запържва до златисто в олиото и солта. При него се поставят овкусените крила и се запържват от двете страни. Прибавя се брашното и леко се запържва, като се добавя малко вода.

Прибавят се нарязаните моркови, чушки и след тях бирата. Когато морковите поомекнат се прибавят гъбите. Ястието се поръсва с лютия пипер, мащерка и само щипка розмарин.

Слагаме капака и на тих огън яденето къкри, като го разбъркваме от време на време. Ако има нужда от течност се долива вода и ако не е достатъчно подправено със сол се прибавя и от нея. Когато яденето е готово се поръсва с магданоз.

Прахът картофено пюре се залива с горещо прясно мляко и се разбърква. Количеството на млякото зависи от желаната гъстота. Посолява се съл и се прибавя маргаринът.

При сервиране се прибавят 1-2 лъжици картофено пюре отстрани на чинията - хубаво е да е домашно приготвено, но аз използвах на прах.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!