Карфиолена супа с прясно мляко

02/11/2017
Величка  Калева
отВеличка КалеваНовак46615
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо103
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • карфиол – 400 - 500 г
  • моркови – 1 бр.
  • чушки – 1 бр.
  • картофи – 1 бр.
  • лук – ½ глава
  • чесън – 2 - 3 скилидки
  • олио – 2 с. л.
  • прясно мляко – 1 ч. ч.
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче – ½ к. л.
  • лют червен пипер
  • магданоз
  • крутони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният, измит и накъсан на розички карфиол, както и почистените, измити и нарязани на едро морков, чушка, лук, картоф, чесън, олио, сол се поставят в тенджера и се заливат с вода, която да е два пръста над продуктите.

След като те се сварят, се изваждат и намачкват. Връщат се в тенджерата и се прибавят черният пипер, лютият пипер, индийското орехче.

Излива се прясното мляко и се долива вода до нужната гъстота. Прибавя се още малко сол.

След завирането, супата трябва да ври още 2-3 минути и да се опита за сол. Ако има нужда се овкусява допълнително.

Готовата супа се поръсва с магданоз и при сервиране се прибавят крутони.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар