Пилешко филе със сос Горчица

26/08/2012
Валена
отВаленаНовак
"Крехко и сочно пилешко филе със специален сос. Ако си поднесете и чаша пивко вино, удоволствието ще е на макс"
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14 493
  • Преглеждания за месеца237
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте пилешките гърди на по тънки пържоли, като ги сложите в плик преди това. Пилешкото добре овкусете със сол, черен пипер и майорана.

Смесете зехтина и виното и залейте месото с тази марината. Оставете пилешкото да се маринова за 30-40 минути. След това го сложете да се изпече под фолио на умерена температура във фурната.

Накрая махнете фолиото, поръсете всяка пържолка с малко настърган кашкавал и върнете да се запече до лек загар.

Докато пилешкото филе се пече пригответе соса. В съд на котлона запържете брашното в маслото. Бъркайте и разредете с горещия бульон.

Разбъркайте горчицата с лимоновия сок, сметаната, сол и черен пипер на вкус и добавете към вече посгъстения сос.

Поднесете пилешкото филе, полято със соса Горчица и гарнирайте с резенчета лимон и нарязани маслини.подобни рецепти тук

5 5
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

вера михайлова
вера михайлова
24.06.2013 08:32
Страхотно
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв