Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с пилешко филе, пушено топено сирене и маслини

Пица с пилешко филе, пушено топено сирене и маслини

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Пица с пилешко филе, пушено топено сирене и маслини
Снимка: Зори
1 / 2
08/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Домашно приготвената пица винаги е добра идея за вкусно похапване с цялото семейство"

Необходими Продукти

  • тесто за пица - 400 г
  • пилешко филе - 200 г варено - пушено
  • кашкавал - 150 г (настърган)
  • топено сирене - 90 г пушено
  • доматено пюре - 6 с.л.
  • яйца - 1 бр., твърдо сва черни рено
  • маслини - 3 - 4 бр.
  • царевица - 4 с.л.
  • риган - 1 щипка (изсушен)
  • босилек изсушен
  • чесън - 1 скилидка (пресован)
  • зехтин - 3 с.л.
  • брашно - за поръсване на плота
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се разточва на тънка кора с точилката върху набрашнения плот и се поставя в леко намазаната със зехтин и поръсена с брашно тавичка.

Смесва се доматеното пюре с пресованата скилидка чесън, изсушените риган и босилек и 1 с.л. зехтин. Разбърква се хубаво и със сместа се намазва пицата, като се оставя само външният диаметър непокрит - около един пръст.

Нареждат се нарязаното на тънки филийки варено-пушено пилешко филе, поръсва се обилно с кашкавала, отгоре се слагат кръгчетата пушено топено сирене, нарязаното на кръгчетата твърдо сварено яйце, обезкостените и нарязани маслини и царевицата.

Пицата се разрязва по диагонал, за да е по-лесно после отделянето на парчетата. Капва се отгоре на тънка струйка малко зехтин и се пече в предварително загрята на МАХ фурна, на средна решетка и включен вентилатор.

Пече се до готовност или докато стане хрупкава отгоре – около 8 до 12 минути.

Пицата с пилешко филе, пушено топено сирене и маслини е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: