Скумрия с картофи на фурна

03/11/2017
"Взимайте по-голяма чиния и идвайте заедно да се насладим на тази кулинарна класика "
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо442
  • Преглеждания за месеца441
  • Преглеждания за седмицата66
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • скумрия - 1.5 кг
  • картофи - 1 кг
  • лук - 1 голяма глава
  • чесън - 1 глава
  • лимони - 1 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • универсална подправка - 3 с. л. подправка за риба
  • соев сос - 1 с.л. тъмен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствате и филетирате рибата. Овкусявате я с подправката за риба и соевия сос и я оставяте настрани.

Докато рибата се маринова, обелвате, измивате и нарязвате картофите на едро. Почиствате лука и го режете на шайби, почиствате чесъна и го режете на тънко.

В тава слагате олиото, картофите и шайбите лук, подправяте със солта и черния пипер и обърквате. Отгоре слагате овкусените рибни филета и редите тънко нарязания чесън.

Печете в предварително загрята на 250 градуса фурна за 40-45 минути, като отначало покривате тавата с алуминиево фолио, което към края махате, за да се образува златиста коричка на рибата и картофите.

Поднасяте ястието в чиния, гарнирано с лимонови шайби с дебелина около 1 см.

Добър апетит!

подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар