Шкембе с кладница

03/11/2017
"Шкембе чорба без шкембе? Напълно възможно и мнооого вкусно "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 008
  • Преглеждания за месеца1007
  • Преглеждания за седмицата82
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се измиват добре и се нарязват на дребно. В тенджера се разтапя маслото и се добавят нарязаните гъби.

Оставят се на котлона да омекнат и да си пуснат водата, като от време на време се разбъркват. През това време в друга тенджера сваряваме прясно мляко.

Когато гъбите са готови (след 15-20 минути) ги овкусяваме със сол и добавяме 1 ч.ч. вода. Към тях сипваме и прясното мляко.

Супата се подправя с предварително разбъркан в малко разтопено масло червен пипер и 3-4 скилидки чесън. Оставя се още 5 минути на котлона и след това е готова.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар