Шкембе с кладница

Шкембе с кладница
Снимка: Пламена Иванова Екимова
1 / 4
03/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Шкембе чорба с кладница без шкембе? Напълно възможно и мнооого вкусно"

Необходими Продукти

  • гъби кладница - 600 г
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • масло - 50 г
  • чесън
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се измиват добре и се нарязват на дребно. В тенджера се разтапя маслото и се добавят нарязаните гъби.

Оставят се на котлона да омекнат и да си пуснат водата, като от време на време се разбъркват. През това време в друга тенджера сваряваме прясно мляко.

Когато гъбите са готови (след 15-20 минути) ги овкусяваме със сол и добавяме 1 ч.ч. вода. Към тях сипваме и прясното мляко.

Супата се подправя с предварително разбъркан в малко разтопено масло червен пипер и 3-4 скилидки чесън. Оставя се още 5 минути на котлона и след това вашата гъбена супа тип шкембе с кладница е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Като си я подправих с оцет и чесън и се пресече
13.03.2024 13:54
1
Покажи всички подкоментари
Maria Kostoff
Maria Kostoff
за тези, които не обичат мириса и вкуса на шкембето, с кладница също се получава супер.
28.03.2023 14:00
2
rozovigashteta
rozovigashteta
за тези, които се чудят, наистина има вкус на шкембе чорба и е супер вкусна, но мен лично ме хвана яд, че не сложих повечко мляко, за да има за повече порции, защото с тези грамажи стига само за две големи супички.
29.01.2023 23:01
Анонимен
Анонимен
Всичко това правя и накрая застройвам с жълтък на 1 яйце, размито в малко от отделеното прясно мляко
02.12.2022 19:59
1
1