Пиле с ориз и магданоз по селски

03/11/2017
Ася Заевска
отАся ЗаевскаНовак341278
"Класическа гозбичка, с която направо ще си оближете пръстите "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо659
  • Преглеждания за месеца658
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд запържваме ситно нарязаните лук, морков и чушка.

Добавяме ориза, като запържваме докато стане т.н. „стъклен“. След това заливаме с доматите от буркан, добавяме ситно нарязания магданоз и овкусяваме със сол и черен пипер.

Задържаме на среден огън за 5-6 минути и прибавяме почистеното и нарязано пилешко, като го поръсваме с шарена сол.

Доливаме 2 ч.ч. вода и прехвърляме във фурна, като печем на 180 градуса до готовност (около час).подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар