Постна Скордаля от орехи и сух хляб

03/11/2017
Tania Rusenova
отTania RusenovaМастър Шеф8989612862
"Префектната гарнитура за печена риба или зеленчуци - Скордаля "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо625
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • орехи - 100 г
  • чесън - 6 скилидки
  • хляб - 2 филийки (без коричките)
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • оцет - 1/2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукваме орехите и смиламе ядките. Обелваме чесъна и с помощта на преса пресоваме.

Към орехите прибавяме счукания и пресован чесън, накиснатия във вода и добре изцеден хляб, зехтина, оцета, солта и черния пипер. Всичко това разбъркваме с дървена лъжица.

Тази рецепта е много подходяща за сервиране със зеленчуци на скара или към печена риба.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Tania Rusenova
Tania Rusenova
23.02.2018 17:57
Много се радвам,че ви е харесала рецептата.
1
0
Reneta Petrova
Reneta Petrova
22.02.2018 17:45
Аз сложих малко лимонов сок и стана супер.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв