Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Постна Скордаля от орехи и сух хляб

Постна Скордаля от орехи и сух хляб

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Постна Скордаля от орехи и сух хляб
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
03/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Префектната гарнитура за печена риба или зеленчуци - Скордаля"

Необходими Продукти

  • орехи - 100 г
  • чесън - 6 скилидки
  • хляб - 2 филийки (без коричките)
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • оцет - 1/2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукваме орехите и смиламе ядките. Обелваме чесъна и с помощта на преса пресоваме.

Към орехите прибавяме счукания и пресован чесън, накиснатия във вода и добре изцеден хляб, зехтина, оцета, солта и черния пипер.

Разбъркваме разядката с дървена лъжица.

Тази рецепта е много подходяща за сервиране със зеленчуци на скара или към печена риба.

Постната Скордаля от орехи и сух хляб е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стоянка  Русенова
Стоянка Русенова
Много се радвам,че ви е харесала рецептата.
23.02.2018 17:57
1
Reneta Petrova
Reneta Petrova
Аз сложих малко лимонов сок и стана супер.
22.02.2018 17:45
1