Постни тиганички с броколи

03/11/2017
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф115664312335
"Хапвайте с удоволствие и без угризения - хем са вкусни, хем са постни "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо530
  • Преглеждания за месеца529
  • Преглеждания за седмицата216
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • броколи - 200 г
  • грис - 3 с.л. оризов
  • оризово брашно - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - пресен
  • слънчогледови семки - 1 с.л. белен суров
  • вода
  • олио - за пържене
  • лютеница - за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме броколите. Накъсваме на розички и бланшираме в подсолена вода за приблизително пет минути или колкото е необходимо да омекнат. Изваждаме от водата и отцеждаме. Нарязваме на ситно.

В касерола или друг подходящ съд наливаме вода ( 2-3 к.ч.) и слагаме на котлона. Като заври сипваме оризов грис (3 с.л.) , разбъркваме непрекъснато и като започне да се сгъстява, дръпваме от котлона.

Веднага прибавяме броколите, черен пипер и сол на вкус, бакпулвер и нарязан ситно пресен магданоз.

Слагаме и слънчогледовите семена. Прибавяме лъжица по лъжица оризово брашно и трябва да получим много гъста лепкава каша.

При необходимост може да долеем още вода или да ръснем още брашно. От така приготвеното тесто гребваме със супена лъжица и сипваме в нагрят и намазан добре с олио незалепващ тиган (използвам тиган за палачинки ).

Избутваме тестото от супената лъжица, като си помагаме с друга лъжичка, притискаме и оформяме в тигана. Печем тиганичките от двете страни, като обръщаме много внимателно с шпатула. Сервираме с лютеница.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар