Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Тиганици»Постни тиганички с броколи

Постни тиганички с броколи

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Постни тиганички с броколи
Снимка: Илияна Димова
2 / 10
03/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Хапвайте с удоволствие и без угризения - хем са вкусни, хем са постни"

Необходими Продукти

  • броколи - 200 г
  • грис - 3 с.л. оризов
  • оризово брашно - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - пресен
  • слънчогледови семки - 1 с.л. белен суров
  • вода
  • олио - за пържене
  • лютеница - за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме броколите. Накъсваме на розички и бланшираме в подсолена вода за приблизително пет минути или колкото е необходимо да омекнат. Изваждаме от водата и отцеждаме. Нарязваме на ситно.

В касерола или друг подходящ съд наливаме вода ( 2-3 к.ч.) и слагаме на котлона. Като заври сипваме оризов грис (3 с.л.) , разбъркваме непрекъснато и като започне да се сгъстява, дръпваме от котлона.

Веднага прибавяме броколите, черен пипер и сол на вкус, бакпулвер и нарязан ситно пресен магданоз.

Слагаме и слънчогледовите семена. Прибавяме лъжица по лъжица оризово брашно и трябва да получим много гъста лепкава каша.

При необходимост може да долеем още вода или да ръснем още брашно. От така приготвеното тесто гребваме със супена лъжица и сипваме в нагрят и намазан добре с олио незалепващ тиган (използвам тиган за палачинки).

Избутваме тестото от супената лъжица, като си помагаме с друга лъжичка, притискаме и оформяме в тигана.

Печем тиганичките от двете страни, като обръщаме много внимателно с шпатула.

Сервираме с лютеница. Постните тиганички с броколи са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: