Сарми с кайма и арпа фиде

04/11/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо182
  • Преглеждания за месеца181
  • Преглеждания за седмицата44
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • арпа фиде - 1 пакет (400 г)
  • кайма - 1 кг
  • лук - 1 голяма глава (нарязана на ситно или настъргана на едрото на рендето)
  • моркови - 1 бр. (нарязан на дребни кубчета)
  • чубрица
  • черен пипер
  • сушени зеленчуци - 2 с.л. подправка
  • червен пипер - 1 с.л. равна
  • магданоз - няколко стръка, нарязани на ситно
  • сол - на вкус (на пълнежа за зелевите сарми се слага много малко сол или не се слага, защото зелето е солено)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявам арпата за около 7-8 минути, след това веднага я измивам със студена вода.

После си запържвам лука и моркова, после каймата, добавям арпата и тя да се запържи малко.

Добавям подправките, накрая червения пипер и махам от котлона.

Когато поизстине завивам сармичките, нареждам ги в тавата от печката, заливам с вода да покрие сармите малко повече от половината и покривам с фолио.

Слагам ги в загрята на максимум фурна и веднага намалявам на 150-160 градуса.

Пека ги един час под фолиото и 10-15 минути без фолио. Сервират се със сос Бешамел.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар