Туршия Дунавска салата

04/11/2017
"За всяка домашна ракийка ще е въпрос на чест да бъде поднесена с такава салатка "
Приготвяне90 мин.
Готвене30 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 577
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците и целината се нарязват на дребно (може да се настържат и на едрото ренде) и се смесват хубаво.

Продуктите за маринатата се смесват и се слага да заври. Веднага се заливат зеленчуците и се оставят така да престоят 24 часа, като от време на време се разбъркват.

Маринатата се отцежда и зеленчуците се напълват в буркани като се натъпкват, но не много силно.

Маринатата се кипва отново и след като изстине се заливат бурканите. Затварят се и се стерилизират до момента на завиране.

Бурканите се вадят и се обръщат с капачките надолу докато изстинат.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар